Banánový chléb








 První článek jsem chtěla věnovat mému nejoblíbenějšímu a všemi opěvovanému Bánánovému chlebíčku. Ano,ano.. všude se o něm píše ,ale to se nemůžeme divit,když je tak boží,ne? , najdeme na něj spoustu receptů, ale myslím,že skoro nikoho nikdy neomrzí. Za mě musím říct, jsem se odhodlávala několik týdnu,jestli ne měsíců, než jsem se dokopala ho také udělat. Trochu jsem se bála, že mi v tom banán nebude chutnat, ale nakonec..? Zamilovala jsem si ho! A nejen já! Když jsem ho pekla prvně, nestihl skoro vychladnout a i taťka se do něj pustil!:D Mamka banán jí jen v jeho základní formě , haha, alespoň zbyde víc pro mě!:D a tak ho nechtěla ani ochutnat.No podle mě dělá velkou chybu.Je to ideální jídlo,když máte chuť na něco dobrého a sladkého:P
   Jak jsem již zmínila,receptů na něj najdete nespočetně mnoho,tak aby jich nebylo málo, podělím se s Vámi o recept,podle kterého si chlebík peču já.Nechci tady tvrdit,že je to čistě originální a jen můj recept,to vůbec ne. Chci zmínit to,že jsem si našla nějaký základní recept a trošku si ho změnila, ale i tak je dost pravděpodobné,že takovýhle recept někdo též dělá. :)¨



suroviny na 1 chléb

  • 2 velké zralé banány
  • 1 lžíce kokosového oleje(tuhého, nebo pak 2 lžíce rozehřátého)
  • 1/2 hrnku třtinového cukru(nebo sladidla dle vaší volby)
  • 1 vejce
  • 1 a půl hrnku mouky (já používám část cizrnovou a část rýžovou)
  • 1 a půl lžičky skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1lžíce chia semínek
  • 1/2 hrnku mléka
postup -který je naprosto jednoduchý

Nejdříve si nalejeme do malé skleničky  asi 100ml vody a přidáme lžíci chia semínek-necháme chvilku nabobtnat. V míse si rozmačkáme banány a pak přidáme zbytek surovin.Vše smícháme a přimícháme gel ze semínek chia. Nalijeme do vámi zvolené formy na pečení (nejlepší je asi "srnčí hřbet" ,forma na biskupský chlebíček:-) ,který je vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný. Ještě ho můžete posypat různými semínky např.slunečnicovými jako já,nebo dýňovými,lněnými... :-)

Pečeme ho asi 55minut na 190stupňů .
Taky si ho pečete? Co tam, pro inspiraci, přidáváte vy ? :)



3 komentářů

  1. Aneb v každé situaci nejen když mě honí mlsná haha :D miluju banana bread !
    dreammorebabe

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, čtu o tom poprvé, ale asi to zkusím..:) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat

Články